Hups heijaa! Jopas on aikaa luiskahtanut edellisestä kirjoituksesta...Sitä se teettää kun on nii kivaa ettei huomaa miten päivät kuluu. :) Tässä välissä on kyllä ehtinyt tapahtuakin vaikka ja mitä...Navettaprojektia ollaan saatu ihan kivasti eteenpäin niin, että luonnoskuvat on saatu puhtaaksi piirrettyinä. Itä-Maidon edustajat kävi eilen kahvittelemassa ja tänään oli vuorossa elinkeinosuunnitelman teko. Näytti semmoselta laskemiselta, että ois iteltä jääny tekemättä! Kaks läppäriä ja paksu mappi sekä pieni taskulaskin näkyi olevan kovassa käytössä kun isäntä ammattimiehen kanssa sitä väkersi. :)

Sillä välin kun ukot teki tuvassa hommia, mie harrastin siivoilua ulkona. Lunta on pihassa vielä niin paljon, ettei pihaa tailasia tiellä :( kukkapenkkejä pääse kuopimaan mutta tienvarressa oli "kiva" ylläri... Tarkemmin kun asiaa tutki, niin lasinsirpaleita löytyi kaikkiaan 30 metrin matkalta! Talvella jo löysin isompia siruja ja keräsin ne talteen mutta nyt lumien sulettua lasia löytyi lisää. Ei ole tietoa mistä lasi on peräisin, ei ainakaan pulloista kun on sen verran paksumpaa ja suoraa. Epäilys on, että traktorista/autosta on lasi poksahtanut tuossa meidän risteyksen kohilla tai roska-auton kyydistä on lasi tippunut tielle. Kuitenkin sain ihan hyvän tovin tehdä töitä, että sain edes suurimman osan siruista kerättyä. Ensin napsin niitä yksitellen sankkoon mutta totesin nopeammaksi lakaista harjalla ne lapioon ja kipata hiekkoineen sankkoon. Päivän hyvä työ tuli siis toivottavasti tehtyä! :)

 

Makkaraakin ollaan välillä paisteltu ja Sini varsinkin tuumaa "Nam nam" kun kysyy maistuisko paistettu makkara!

DSC_0555.jpgHessu on aina tekaissut meille notskin ja sitten ollaan porukalla kärvennetty makkaraa. Saunan kuistilta saa näppärästi penkin ettei tarvitse lumessa istua. :) Oma äitini kävi muutaman päivän lomailemassa ja oli kyllä loistavaa seurata miten paljon molemmat osapuolet nauttivat! :) Sini esitteli kaikki taitonsa ja temppunsa mummolle ja mummo oli valmis kuin lukkari sotaan leikkimään :) Kuvassa on viimeinen makkara paistumassa ja Sini on jo ehtinyt karata mummon kanssa pulkkamäkeen. :)

Kevät on tosiaan edennyt kovaa vauhtia ja esimerkiksi takapihalla olevien omenapuiden juuret ovat jo paljaat vaikka muualla lunta onkin vielä ainakin puoli metriä.

Loppuun vielä kuva jääkaappimagneetista jonka ostin joku aika takaperin..Tytöt ovat todella ihania ja "helppoja" mutta hyvä on pitää mielessä, että tilanne saattaa joskus muuttua vielä :)

 

DSC_0623.jpg