Hyvin on aika päässyt karkaamaan ja tämä blogin pito on vaipunut ansiokkaasti unholaan :( Tämä vuosi on kuitenkin ollut työntäyteinen :D Keväällä alkoi navetan rakennus (siitäkään en ole tänne älynnyt/muistanut/ehtinyt kirjoitella) ja sen myötä kesälle siunaantui uusia töitä lisää. Säilörehua on tehty pari kertaa jo tälle kesälle ja vielä yksi rypistys pitäisi jaksaa. Puinnit on tällä hetkellä käynnissä kun vain tuo säiden herra malttaisi kääntää vesihanat kiinni,niin uskaltaisi pellolle. Ohrat on jo laarissa mutta kauroja vielä puidaan kelien salliessa. Navetta on edistynyt vauhdilla jo siihen pisteeseen,että sähkömiehet ovat siellä urakoineet nyt neljä päivää. Valot löytyy jo melkein joka paikasta ja pistorasioiden paikkoja ollaan käyty isännän kanssa aina joutessamme miettimässä. :) Lypsyasema on jo ihan aseman näköinen ja nostolattia lopsahti tänään paikoilleen. Onni on ripeä asennusmies :D Avajaisia vietetään 21.9. :)

 

Oon moneen kertaan kiitellyt isäntää siitä,että otettiin Vanalta rakennusporukka tekemään. Ite saahaan keskittyä peltotöihin normaalisti, mitä nyt välillä pitää hakea tarviketta kaupungista. Suurimmat urakat meillä navetan suhteen on olleet käytetyn aseman osien putsaus ja navetan seinien maalaus sisäpuolelta. Seinät maalattiin siksi,että ne on helpompi pitää puhtaana ja kyllähän se valoisuus parani kummasti,kun seinien yläosat ja ikkunoiden ympärykset maalattiin valkealla maalilla. :)

Kaiken häsellyksen keskellä tytöt ovat kasvaneet jo kovasti. :) Sini on omien sanojensa mukaan jo "tosi,tosi,tosi iso tyttö" ja Emma tulee vauhilla perästä. :D Tässä vaiheessa ainakin ovat vielä innokkaita navetalla kävijöitä (kantamalla saa tuua sieltä pois), saa nähä miten mieli muuttuu tulevien vuosien aikana ;) Pitää kyllä kiittää ja kumartaa anopin suuntaan joka hoitaa tyttöjä silloin kun omat hommat ei salli tyttöjen olon mukana,ois moni homma jääny tekemättä tai ainakin hidastunut huomattavasti ilman häntä... <3

Jatkossa tänne saattaa tulla jonkin verran lehmistäkin asiaa mutta älkää antako sen häiritä ;)