Tässä kun on maailmanmarkkinat ja puurot ja vellit ihan sekasin ollu, sanotaan viimeisen reilun puolen vuoden ajan, nii me oltiin ns. kaukaa viisaita ja alettiin miettiä suoramyyntiä jauhojen suhteen jo aikasemmin. Ennen jauhatettiin omasta viljasta jauhot Liperissä, mutta ne jostain syystä herkes vehnää jauhamasta pieniä eriä. Ostettiinpa sitte ihan oma mylly, nii ei tarvii ajeluttaa jyväsiä Liperiin ja jauhoja takas. MyllyhuoneNoh. Isäntä valitsi myllyn ja tilasi sen. Eipähän siinä mitään. Sitten pitikin enää keksiä mihinkä sen myllyn pistää kolokuttelemaan :) Tupaan en sitä huolinu, joten isäntä joutu keksimään sille jonkin muun paikan. Mietittiin sitä sitte porukalla ja paras vaihtoehto oli vanha navetta tai tarkemmin sanottuna vanhassa navetassa oleva vanha talli. Mie olin vähä epäileväinen rakennusprojektin suhteen mut isäntä tuumas vaan "Eehän se oo ku tekköö vuan. Vähä seiniä korjailoo ja laittaa uutta eristettä. Ja lattiahan se pittää uus tehä...ja...ja..". Niinpä niin.

Noh, isäntä lähti kahtelemaan työmaata ja olikin siellä useamman tunnin. Kun tuli takas pihaan nii tuumas vaan "Voe h*levetti minkälaisia rakkenusratkasuja on harrastettu ennen vanahaan!" Tuossa alemmassa kuvassa jo melkein pääsi uutta rakentamaan...

LähtötilanneMonta kertaa kun isäntä tuli työmaalta pihaan, se vaan huokaili ja manaili mitenkä on pitäny säästää rakennusmateriaaleissa ja vähä joka kohdassa. Niitä hedelmiä se sitten korjaili pitkin syksyä ja alkutalvea. Ja täytyy kyllä hattua nostaa, ison työn teki jo pelkästään purkamisvaiheessa! Mutta kuten ylimmäisestä kuvasta näkee, siistiä jälkeä tuli. Minäkii yritin olla apuna ja kaverina heilumassa vasaran tai paineilmanaulaimen kanssa sen mitä isolta mahalta kykenin (pari kuukautta oli enää laskettuun aikaan siinä vaiheessa). Uusittiin ikkunat, uudet villat eristeeksi seiniin ja ulkovuori tehtiin uusiksi paneelista kun sitä sattui heinävintillä puolikas taapeli olemaan. Sisäpuolelle valettiin lattia, alle styroks eriste ja lattialämmityskaapelit. "Hyllyn" päällinen tasattiin sementillä ja päälle laitettiin vaneri. Kattoon laitettiin uudet vasat joiden päälle villa eristeeksi. Paperi ja vaneri päälle. Ja hyvä tuli ku mummon jalasta! :)

Onpahan noita jauhoja jo itekin päästy testaamaan. Se tuo isäntä ku on parempi leipuri ku mie, nii se on jo muutamat vuokaleivät omista jauhoista pyöräyttäny. Sämpylät on testattu ja ite uskaltauduin leipomaan pullaa pari päivää sitten. :) Ihan kai nuo minunkii leipomukset syötäviä oli kun on pullat vähentyny... :)

 

Sämpylät